Kiropraktor både knäcker och masserar på Kungsholmen

En kiropraktor på Kungsholmen bör lyssna på sina patienter lika noggrant som patienterna bör lyssna på sina kroppar. Det är inte alltid rätt med ett knäck.

Du som inte är så van vid att gå på behandlingar tror kanske att en kiropraktor bara knäcker kotor. Inget kunde vara mer fel. En kiropraktor bedömer alla patienters behov individuellt. Ibland är det läge att knäcka kotor eller justera ryggrader, andra gånger är det en djupgående massage som kommer ge mest effektivt resultat.

Du kan också helt välja bort alternativet att få dina kotor knäckta. Många upplever nämligen visst psykologiskt obehag av ljudet som uppstår vid den typen av kiropraktisk behandling. Men det behöver alltså inte stoppa dig från att uppsöka vård hos kiropraktor när du egentligen behöver det.

Berätta om dina behov för en kiropraktor

En bra kiropraktor på Kungsholmen vet att det är viktigt att lyssna på patienten som kommer till mottagningen. Även om han eller hon naturligtvis är proffs på sitt jobb, är det ändå patienten som känner sin kropp bäst. Det är också viktigt att patienten kan slappna av under den kiropraktiska behandlingen.

Faktiskt kan det vara helt kontraproduktivt att knäcka kotor på en kropp som inte är avslappnad. Särskilt när det gäller nacken ska du vara extra noggrann med att slappna av under behandlingen. Om du inte kan det är det bättre att du och din kiropraktor arbetar med musklerna istället för kotorna. Om något inte känns bra ska du avbryta behandlingen.